Monday, January 31, 2011

kisah sebenar di Egypt baca dan sebarkan

ini entry copy paste


Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,

Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

:: BZ lol::

xnampak N3 2 da cakap cik ni BZ...
hahahah..... penom2x skrg nim cam nak pitam pom ade..
adeh~
bila la semua2 kerje ni nak berakhir
org lain ahad lg da start cuti... me??? dush~ penumbuk ada mau cuti??? kerja xpernah nak habeh
kan best ada tgn cam sotom... leh wat report sambil blogging, skali ngan keje2 lain...
k... bubye.. nak siapkan keje
muahkssss!!!!

p/s: ???? buatlah keje sampai siap. xyah main2 lg

Sunday, January 30, 2011

::our bufday party::

huhuhuhu!!! can't wait for tonite (n3 berjadual)
tonite for d first time we'll celebrate our birthday together


we will celebrate our besday party at beach
so sweet.... ngehngehngeh
ermm... jgn salah faham.. celebrate ngan kekawan yg sama bulan lahir
HASLIZZA, TUAN NOAZIZAH n ZALINA (me)

p/s: xnak makan kek byk2.. diet!!!! xD

Saturday, January 29, 2011

::GOMO KLATE GOMO::


malam ini KELANTAN akan berjumpa SELANGOR dalam merebut PIALA SUMBANGSIH 2011
GUD LUCK TO THE RED WARRIOR
semoga bawa balik piala malam ni

p/s: sbnrnya xtau pape pom pasal bola ~doh

::BUAH APA?::

as salam semua!!!!

arini MZ nak kasik teka-teki
sape betul MZ dpt notebo0k sebijik sendiri beli ~daaaa~
korang kenal x buah ape ni?? gambar kat bawah ni haaaa~
buah ni sedap tau... MZ 1 family suka makan benda ni. sblm ni sy sdiri pom xkenal buah pe sampai skrg sebenarnya. tp kalo uolss kenal leh gtau sy erk. nak tau nama saintifik n nama panggilan dia yg sebenarnya... buah ni MZ jumpa kat TESCO jek n nama dia arrowhead lam bahasa melayu xtau dipanggil ape. xkan anak panah kot.... tempat lain xpernah jumpa lg
gamb kat bawah ni selepas buah tersebut di proses... da jd ala2 potato chips n lebih sedap dr MR PRINGLES. xcaya?? try buat

buah td yg sebijik2 kita kasi hiris nipis2... pastu goreng ~tadaaaaaa... jd lah cam gambar di atas. sedap sgt2 n ranggup.

p/s: kerepek arrowhead lebih berkhasiat dr jajan

::Sutra homespa n sacred recipe Blog Giveaway::

n3 versi tgh2 malam

uols tringin nak wat homespa??
lepas wat spa kat badan kta wat spa kat mulut lak dgn makan choc n cupcakes
best x?? rasa cam puteri raja lak

tp semua benda2 ni korg leh dpt kalo join contest

"Sutra homespa n sacred recipe Blog Giveaway"


syarat2 sgt mudah dan simple

1) Be sutra homespa n scared follower
2) List
sutra homespa n scared blog to ur blog list
3) Quote about this contest in ur n3.
4) Inform via e-mail or at sutra homespa n scared shoutbox.
MUDAH BUKAN?So tunggu aper lagi....hurry up...
(kalau nak war2 kan kat FB pun kira satu kelebihan ler..)

jadi... sape kata kta xleh jd puteri raja??? jom klik DI SINI utk join. dgn menyertai GA ini anda bagaikan seorg putri sbb leh bersenang2 wat homespa sambil makan cupcakes n choc... luv it dem much!!!

p/s: harap2 bertuah

Friday, January 28, 2011

::CIKGU SHIDA ada blog?::

salam alls!!!
salam jumaat.. huhuhu.....
korang kenal dgn cikgu shida dr parit x?? alaaaa...... yg buat miming lagu2 pastu upload lam youtube. kenalkan?
MZ nak crita pasal CIKGU SHIDA arini.... mesti ramai yg suka n ramai yg xsuka dgn beliau kan?
MZ ada jugak layan beberapa video yg dimiming oleh cikgu shida ni dan bukan semua video beliau sy suka... sori cg shida.. semua org ada kesukaan dan ketidaksukaan ye xD
sebelum ni dalam video beliau ada mengatakan bahawa beliau cuma ada facebook id CIKGU SHIDA DARI PARIT dan acc YOUTUBE sahaja (skema gilak ayat :p) tp mz blogwalking ada terjumpa beliau punya blog.. dan sah mmg blog kepunyaan beliau mungkin baru dibangunkan...
so, bagi peminat cikgu shida dari parit lehla tinjau2 blog beliau DI SINI dan mz ada baca 1 N3 beliau yg mengatakan
"DATO' CT aka MAK ITI col CIKGU SHIDA"
wahwahwah!!!! bagus ni..... makin popular la cg Shida ni erk.. mana tau mak iti mintak cikgu shida miming video mak iti plak...


p/s: bila stress makan eskrem dgn choclate

::selamat pagi::

pakai lawa2
ngadap lappy sat
then pkul 750
off
jom p skoo0l


Thursday, January 27, 2011

:: korang la harapanku::

salam allssssszzzzzzzz!!!!!
kepada follower di luar sana sesapa yg ada akaun FB sila TLG saya.....
tlg like dis PIX


utk LIKE pix ni kat FB sila klik pada gamb sahaja....
segala jasa anda MZ dahulukan dgn ucapan terima kasih
p/s: nanti kalo korg nak sy like pape ckp je erk....

::Contest Aksi Makan yanmieonline.com::

terpegun tgk aksi makan kat contest ni sambil juga terpegun dgn prize yg ditawarkan...
free hosting selama setahun...
korang xnak???
sy NAK!!!!
kalo nak sila klik banner di bwah utk join contest ye

syarat2nya sgt mudah senang n simple sahaja

jom jenguk syarat2nya:

1. Buat 1 Entry “Contest Aksi Makan yanmieonline.com” dan linkback ke entry ini

2. kemudian Postkan Link Entry di ruangan komen ini dan kalau sudi LIKE Facebook Yanmieonline *takde paksaan*

3. Tambah ayat nie di bawah entry korang “Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com

4. takde…itu je….ehehe


disebabkan gambar aksi makan MZ terlalu byk... mcam2 gaya ada kuak lentang, kupu2, kuak itik semua ada jd secara rasmi MZ pilih gambar bff tgh melantak megi ketam. kalo mertua lalu konpem xsedor....
...hidup biar sedap xkira tempat...
“Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com

p/s: sedap tau megi ketam ni!!

Wednesday, January 26, 2011

::coleslaw::


misi di tengah2 malam menyelongkar peti ais cari bahan2 coleslaw wat coleslaw (betul ntah aku eja) makanan barat xpandai i nak mengheja....
umi la asyik bising bila nak wat coleslaw... da lama dia menunggu... si anak lak xmakan benda2 pelik ni. (penakut sayur sbnrnya)
ok misi berjalan bila semua da tdo

bahan2 yg dicampak:
kubis
carrot
bawang besor
mayonis
limau
gula, garam secukup rasa
susu UHT krim sedikit

cara buat
parut kubis, carrot, bawang (biarkan)
masukkan susu, mayonis, limau, gula, garam pastu kacau lam magkuk sesedap rasa....
kemudian tuang lam bekas berisi kubis, carrot n bawang td.
da siap!!!! masuk lam peti ais. esok gtau umi coleslaw beliau da siap....

nyum!nyum!nyum!


p/s: makanlah sayur utk kesihatan tubih badan :p

♥✿TAMAT♥✿

:: GA meaw makan tomato ::

nak hadiah misteri dari cik tomato.. jom jenguk blog beliau kat SINI
I da join tau... nak join ni kena la penuhi syarat2 seperti di bawah ni:
1 . mestilah jadi follower meaw & tomato untuk tahu update peserta and anything bout this GA nanti . mekasheh ya . :)

2 . buat simple entry je pasal GA ni okeh . :)

3 . letak banner dekat entri korang . :)

4 . then , tolong like page ni eight design boutique , pastu like gambar kami pulak ek ? mekasheh taw ! :)


5 . no need to tag people . if u want too pon tak pe okayh . :)

6 . due date : 12 februari 2011 . :)

7 . tinggalkan link entri korang dekat komen okayh :)

8 . update tentang GA ni semua akan dibuat oleh MEAWokayh . alert taw ! :)

9 . hadiah tak tahu lagi . tunggu dan lihat je nanti ek . he :)
thats all . so , tunggu apa lagi . jom jom join ! :)

~DONE JOB~

FB MZnyer HATI PECAH

::1st Lucky Draw Blog Suka Hati::

semoga bertuah lam lucky draw kali ni... hadiah dia best n chomellllll sgt2
sesapa nak join leh la klik kat banner


Syarat-syaratnya:-
Terbuka kepada semua blogger seluruh dunia dengan syarat ada address kat Malaysia.

  1. Menjadi follower blog suka hati aku. Yang ni wajib. No follow no lucky draw no luck lah jawabnya...
  2. -sudah follow
  3. Letakkan blog suka hati aku dalam blog list korang. Yang ni pun wajib. Senang nak tahu update terbaru daripada aku.
  4. - sudah siap
  5. Copy & Paste banner lucky draw di atas dan buat entry pasal lucky draw ni pastu linkkat entry aku ni. Buat tajuk "1st Lucky Draw Blog Suka Hati". Mesti letak bannerdalam entry ye... Kalau suke boleh letak banner kat side bar korang dan link.. tapi kalau rasa macam menyemak, tak nak letak pun takpe...Kalau rajin boleh buat sticky post...
- siap

4. Bile dah siap entry korang tu, silalah letak linknye dalam ruangan komen entry ini...
-akan dilinkan bila siap...
5. Oh ya jangan lupa tag at least 3 orang kawan. nak tag lebih lagi bagus. make sure diorang
tau diorang kena tag..
-kali ni mau mengetag NINI, AUNT T, NELLY


p/s: belom bertuah lg stakat

::Tasik Chini Giveaway::

sape pernah tgk NAGA??? haaa.. nak tgk naga x?
jom serbu blog ECAH aka ANAK CHE NAN
hahaha... xceli bukan naga kat sana tp ada TASIK CHINI GIVEAWAY


bila disebut TASIK CHINI mesti terbayang sang naga kan... ~org tasik Chini pom xpernah tgk naga sebenarnya. tp mz pernah tgk naga. nak tau kat mana???

ni haaa~lam criter MERLIN (pakcik naga yg ensem)
opsss!!! da melalut ke MERLIN la plak.. sebenarnya syarat2 nak join GA dr ECAH ni kena crita pasal TASIK CHINI tp sy xpernah pom sampai ke Chini cuma tau TASIK CHINI dikaitkan dgn EN. NAGArajah dan bila sebut naga tringat kat criter MERLIN pastu terbayang lak Prince Arthur yg encem.. muahahhaa....

pastu bg lengkapkan GA ni kena tagged sorg budak jd i pilih

p/s: MZ rasa la kan.. Naga kat Chini dah imigrate tukar ic p UK berlakon criter MERLIN...

♥✿TAMAT♥✿

Tuesday, January 25, 2011

::MY FAVOURITE::

Jalan2 area TESCO lepas beli brg2 dapur MZ ternampak satu gerai kek SECRET RECIPIES.


Mcm2 jenis kek dijual, cheesecake, blueblackberry cheesecake, kek pudding, kek coklat basah, kek marble, tiramisu, kek kopi, n ntah berapa jenis kek yg ada. Semua Nampak sedap2


DANISH BAKERY

Xkan nak tgk jek dik, beli la….

Kak, kasi bungkus tiramisu, kek pudding pandan n blueberry cheesecake

dan

jeng

jeng

jeng

rupa kek yg MZ beli td
blueberry cheesecake xsedap tp pandan ngan tiramisu mmg sedap

p/s: makan jek keje

::follower 300::


rasa sgt bertuah sbb ada uols masih sudi bertandang dan jenguk blog yg serba kurang sempurna ini.
jutaan terima kasih kpd uols atas sokongan utk MZ terus blogging
jom kta jenguk blog follower MZ yg ke 300


pakat2 p serbu blog eqahaziqah

p/s: sharing is caring

♥✿TAMAT♥✿

:: THANK YOU AUNT T::

arini sgt2 happy... ada org yg membuatkan MZ hepi. ceritanya.....

balik jek sekolah. xda papepom berlaku ttp lepas maghrib td Umi menyerahkan satu sampul pos xpress..

terkejut ada kiriman upenya. surat chenta dr AUNT T rupenye…

DSC01377

xsabar nak buka ni… pe erk ada kat dalam.

DSC01379 DSC01381

ni semua yg ada kat dalam. Sebuah notebo0k inspirational + 1 inspirational scroll. bufday gift dr aunt t (kiss aunt t sket) http://matcuoi.com

sgt2 terharu dan really LOVE IT…. chumelllll!!!!!!

inspirational scroll - put it on d wall dat i can oweyz c it…

notebook- i jz keep it (syg nak guna)

p/s: aunt t~ thanks for the lovely gift…

♥✿TAMAT♥✿

::Fasha dan Jejai PUTUS!!!::

surat khabar arini ada menulis crita pasal FASHA DAN JEJAI yg kini perhunungan mereka sudah berakhir. biasalah dunia artis memang xleh nak lari. suami isteri lagikan boleh bercerai berai inikan pula mereka cuma pasangan kekasih.
pix go0gle

setakat putus cinta MZ xheran n xperlu nak perbesarkan. mungkin antara FASHA DAN JEJAI sudah ada pilihan hati yg lain. al-maklumla jejai 2 kaya. fasha lak cantik...

p/s: dgr2 crita skrg TIZ ZAQYAH tengah intai peluang nak keluar ngan JEJAI.. opssss

♥✿TAMAT♥✿

::megi udang vs megi ketam::

mengigil menahan mengidam megi ketam... http://matcuoi.com
kecur liur mengingatkan maggi ketam yg pernah MZ makan disebuah restoran di PASIR PUTIH. maggi ketamnya sgt sedap sbb ketam berisi dan lemak2 manis g2... kat umah stok ketam mmg xda sebab ahli umah ni ada yg xsuke ketam

kawanku yg blur

pikir2 punya pikirhttp://matcuoi.com

http://matcuoi.com dapat satu idea memandangkan baru jek mz beli udang so pekata kita masak megi udang plak
jom kta terjah hasil megi udang

guna maggi instant letak udang rebus. SIAP!!!!

p/s: bab makan mmg xleh tgal :p

♥✿TAMAT♥✿


Monday, January 24, 2011

::Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool::

join CONTEST lg
yea!yea!yea!
kali nim nak join contest yg dianjurkan oleh HadifaR_R


CONTEST GAMBAR TAK NAMPAK MUKA PALING CO0L
mula2 mestilah letak banner penganjur dulu

dan GAMBAR yg paling co0l yg dipertaruhkan ialah
jeng!
jeng!
jeng!

kami memang saling menyintai dan menyayangi tp kami bukan lessy ya!!!!
dis pix hav been take on dis 2010 oleh TECER IJUN secara candid
masa ni KB dilanda banjir tau

dan syarat last ialah tagged 3 org so i nak tag


DONE

p/s: bagi yg nak join sila klik banner yer...

::ingin traffik melonjak naik::

Bersumber Dari REYNAZ.. Begini Caranya nak up traffic..

=>> Hanya perlu Mengunjungi laman Fwebtraffic, Klik DISINI
=>> Jika halaman sudah terbuka langsung scroll kebawah hingga menemukan kotak seperti gambar dbawah ini:

Daftar Link Yang harus Di Klik Satu Per Satu
Klik Link Atas Satu per satu..

=>> Pada kotak / kolom tersebut ada enam link yang harus sobat klik satu per satu (klick akan membuka jendela baru) guna untuk mendapatkan kodnya, tunggu kira kira 20 saat maka pada bahagian atas halaman akan muncul kod yang harus kita kopy, lihat gambar:

Code Yang di Kotak Warna Merah

=>> Setelah Copy kodnya, kembali lagi ke halaman sebelumnya lalu masukkan kod pada setiap kolom hingga enam kali secara berurutan seperti contoh gambar dibawah ini:
Tempat Untuk Menaruh Kode" Yang Sudah di dapat
=>>Setelah selesai mendapatkan kodnya sampai enam kali sekarang giliran mengisi data pada kolom2 seperti dibawah ini:

Tempat Untuk Mendaftar
Jika Sudah Mengisi Form Pendaftaran Tersebut, emel pengesahan akan dihantar
Selesai.. Mudah Kan.. Selamat Mencuba

* Sangat Disarankan Untuk Mengcopy Paste Tips Ini,

p/s: MZ tukang translate ke bm, exceli ni copy direct dr blog reynaz dgn izin tuan blog tau..
bukti yg menunjukkan diizin oleh tuan blog...klik utk lebih jelas

♥✿TAMAT♥✿

Sunday, January 23, 2011

::AKU::

aku yg istimewa sbb disayangi ayahbonda
aku bernilai kerana aku permata mereka
aku sempurna kerana memiliki mereka
mereka segalanya bagiku
dan aku adalah ZALINA HASSAN ZAMRI

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...