Wednesday, June 29, 2011

::DAGING MASAK KICAP::

assalamualaikum
alhamdulillah.. pada n3 sebelum ni cikna ada cerita pasal kelebihan bulan RAJAB. sekarang masuk plak bab cerita menu buka puasa. cikna masih dalam xberselera nak makan tp sbb teringat adik cikna pom turut sama puasa pastu dinner utk family skali jd cikna pom masak la daging masak kicap yg simple ni.
DAGING MASAK KICAP
bahan2
daging 1/2 kg
kulit kayu manis
minyak
halia
bawang besar
cili padi
bawang putih
kicap
sos cili
garam/gula

cara menyediakan
panaskan minyak. tumis kulit kayu manis bersama halia dan kemudian masukkan daging. masukkan sedikit air sehingga daging 2 tenggelam sedikit dan masak sehingga empuk. bila sudah pecah minyak, masukkan bawang besar yg dihiris dan bawang putih yg ditumbuk bersama cili yg dihiris memanjang, kicap, sos cili, garam dan gula. jika inginkan kuah masukkan sedikit air. siap!!!
cuci mulut ngan PUDING ROTI BERKARAMEL. nak resipi? JUST CLICK HERE

p/s: selamat beramal dan menjamu selera :)

No comments:

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...