Saturday, September 10, 2011

:: THE CAVE OF THE GOLDEN ROSE aka FANTAGHIRO ::

assalamualaikum
korang2 yang hidup sezaman dgn cikna masih ingatkah cerita THE CAVE OF THE GOLDEN ROSE??? Cerita ni kalo xsilap cikna tonton masa form 1 iaitu tahun 1997. Cerita ini merupakan cerita bersiri dan berasal dari ITALI. Kisah fantasi seorang puteri bernama FANTAGHIRO. Cerita ini terdapat 6 siri semuanya. cikna ada keenam2 siri ni tp dalam bahasa ITALI. xda subtitle. cikna ada research sket pasal crita ni. cerita release dr tahun 1991 lagi dan setiap tahun dikeluarkan 1 siri.
FANTAGHIRO - 1991
FANTAGHIRO 2 - 1992
FANTAGHIRO 3 - 1993
FANTAGHIRO 4 - 1994
FANTAGHIRO 5 - 1995
FANTAGHIRO 6 - 1996
Bila terlihat iklan dalam TV9 dan ada seorg kawan cikna gtau TV9 akan menyiarkan semula cerita FANTAGHIRO ni terus cikna teruja. bayangkan cerita cikna punya lam bahasa ITALI pas2 crita 2 lak dok lam lappy lama yg cikna dah bagi kat adik. ntah ada ke tidak lg crita 2... sgt teruja dan xsabar nak mengimbas balik kenangan berfantasi menonton cerita FANTAGHIRO ni. jom jgn lepaskan peluang tonton FANTAGHIRO di TV9 PADA 11/9/2011 JAM 10.00 MALAM.
p/s: masa utk berfantasi :)

3 comments:

Salina@IbuAqil said...

Best ni.. Nk kena tgk jgk.. Mmg gile cite ni zaman tu.. Masa tu ibuAqil form 3.. Semua ngaku bf si fantaghiro tu bf masing2 dlu.. X tggl jgk ada yg minat ai tarabas.. Hehehee kene tgk ni.. ;)

Zalina Hassan Zamri said...

suka ramualdo n suka juga tarabas. tp cikna lebih berminat berfantasi jd fantaghiro... hehhee

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

salam,
sy pun big fan of fantaghiro ;)

tp sygnye trlepas siaran tv9 tu !nmpk dah iklannyer tp xnmpk tarikh siaran :((

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...