Wednesday, February 16, 2011

::SEMAN ke SEMA??::



ni bukan entry nama org
td dok gaduh2 (gaduh2 manja) kat FB pasal nama
kawan cik dr PAHANG dia ckp SEMAN cik lak cakap SEMA
apa ni SEMAN ngan SEMA
dan SEMAN atau SEMA yg kami cakap2 ni adalah sejenis kuih yg mungkin sudah ramai tidak mengenalinya. suatu masa dulu ia amat popular di KELANTAN
jeng
.
.
.
jeng
.
.
.
jeng
.
.
.
ni dia kuih SEMA aka KUIH GULA TARIK

nak makan benda ni punyalah kena kontrol cun.. makan kena diam mulut kena tutup sbb kalo x mesti tepung dia tersembur keluar n konpem comot. auwww!! sopan gitu. sape2 nak berlatih jd gadis ayu yg sopan silalah makan kuih sema.

p/s: tringat sagon yg masih ada lam peti ais xD

4 comments:

bun said...

kueh ape nie???

siyes tak taw

nak rase jugak :(

eily farhana said...

eh kueh ni.. lama x makan.. huk3

Cik Tqah said...

sedap kueh ni..lama xjumpa..bleh beli kt ganu je kann

hamba allah said...

wahhh,,,rugi kalo sape2 x maka..sdap giler! first time saya makan and last time saya makan masa darjah 4....huhu..sungguh rindu nak makan kuih tu.....Kecur DAH skang..tidakk!..(nseb bek abah gi kelantan hari ni...harap2 bawa laa kuih ni balik nanti..tersangat rindu kot..! sudah bertahun saya dipisahkan drps makan kuih tu)

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...