Monday, December 12, 2011

::THE MARVELOUS BLUEBERRY CHEESE TART ::

kam main tajuk entry gempak siottt... hehe.. siap ngan "marvelous" gitu. jgn terpedaya ngan tajuk entri hakikatnya rupo blueberry cheese tart yg second time cikna buat agaklah terburuk. tpkan walau rupa buruk n hodoh rasa di tetap best. kalo cikna naik lif xtekan sdiri sapa lg nak tekan kan.. hehe.. kalo uols xcaya, uols leh tanya kawan cikna sbb kami buat bersama2 dan almaklum la kami xda acuan tart. kami guna apa je yg ada kat dapur. awak2 semua layan jek resipi dan ghupo blueberry cheese tart cikna ni. kalu rasa nak kutuk pon kutuk je la. semoga kutukan tersebut kutukan membina.
utk resipi crust uols leh rujuk yg cikna buat tart telur dulu kat SINI. sama je dia punya bahan2 yg lain filling je.
BAHAN2 FILLING
250 gram cream cheese
20 gram butter
60gram gula halus
1 biji telur
Blueberry atau apa2 saja yg anda suka utk filling

cara buat:
sediakan crust spt biasa. sila rujuk diSINI. kemudian sediakan filling.
mula2 pukul cream cheese, gula dan butter hingga kembang. masukkan telur dan pukul hingga sebati. apabila crust dah separuh masak. keluarkan dr oven dan masukkan filling blueberry td dan pipekan adunan cream cheese di atas filling td. bakar lg pada suhu 180 darjah selama 15 minit.

p/s: mereka yg berjaya adalah belajar dari kegagalan

2 comments:

ida said...

amek tempahan dok ni kak miss nna?
nampak best. kalau rasa mesti lagi best.. :)

Zalina Hassan Zamri said...

napok pom huduh banga doh tu... haha

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...