Wednesday, August 26, 2015

:: CARA TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH::

ASSALAMUALAIKUM
        Sejak beberapa minggu yang lalu umi cikna sakit. paras gula dalam badan umi tinggi sehingga 26 yang menyebabkan sebelah tubuh bahagian membengkak dan terdapat kudis di kepala dan juga badan umi. pelbagai ikhtiar yang cikna cuba usahakan selain dari ke hospital dan klinik. pada mulanya bacaan gula dalam badan umi 26, lepas 3 hari p check turun ke 24. lepas tu tiba2 umi xdpt bergerak bila sebahagian badan membengkak kami bawak ke hospital paras gulanya naik balik ke 25. satu ari cikna ada jumpa seorang kawan pos pasal 3 herba ni dekat group facebook iaitu jintan manis, jintan putih dan juga daun sup. dikatakan 3 herba ini dapat menurunkan paras gula dalam badan. cikna mencuba dan tak salah jika kita cuba. sempat jugalah cuba sampai 2 kali buat sebab air rebusan semua herba ini tidak elok diamalkan selalu.
3 herba yang diperlukan
    alhamdulillah hari ni, umi p check paras gula dalam darah dah turun ke 10 walau belum normal lagi tapi sudah menunjukkan perubahan dan doktor yang check juga terkejut sebab turun banyak sgt dr 26 ke 10. jd di sini cikna ambil kesempatan untuk kongsi ilmu yang kita dapat ini dengan orang lain. semoga bermanfaat kepada mereka yang hidap kencing manis atau diebetes. kita ikhtiar tp ALLAH yang menyembuhkan sebagaimana ayat di dalam surat Al An’am (ayat: 17),

“Dan jika Allah menimpakan sesuatu kemudharatan kepadamu, maka tidak ada yang menghilangkannya melainkan Dia sendiri. Dan jika Dia mendatangkan kebaikan kepadamu, maka Dia Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.”
sekian, selamat malam...

P/S: setiap penyakit pasti ada ubatnya

5 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

bahaya klu paras gula tinggi....moga mak tuan blog kembali shat...

Zalina Hassan Zamri said...

InsyaALLAH.. trima kasih

khairul Azhar said...

Assalamualaikum.Macam mana ye keadaan kencing manis mak tuan blog.berapa banyak air dan berapa lama untuk merebus?

khairul Azhar said...

Assalamualaikum.Macam mana ye keadaan kencing manis mak tuan blog.berapa banyak air dan berapa lama untuk merebus?

Zalina Hassan Zamri said...

wsalam khairul azhar.. alhamdulillah skrg di paras normal dan minuman ni juga membantu dalam menjaga buah pinggang. sbb umi makan jyga ubat hospital. ubat hospital ni kalo kta ambil bertahun2 akan efek buah pinggang. air ni membantula dalam jaga buah pinggang. sy xda sukatan. ikut suka je air tu tp rebus sampai tgal segelas la

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...