Friday, March 16, 2012

:: JOM TEKA BARANG LAMA ::

assalamualaikum sahabat2 blogger sekalian...
rasanya cam udah berbulan2 xhapdet blog ni. uish!! berhabuk.. pastinya korang rindu hasil taipan cikna kan??? perasan macam la ada org baca blog ni... xceli cikna baru balik bercuti bersama2 anak2 ribena ke JOHOR dan MELAKA. dah lama xrasa gumbira bercuti puas2 begini. 
ringkaskan cerita, sebenarnya cikna nak main teka teki sikit dgn adik2 alaf baru tentang item2 yg ada pada zaman dulu kala. adik2 alaf baru ni kenal ke x barang2 yg digunakan pada zaman dulu2 sebelum wujudnya elektrik. jom kita tgk apa barang2 yg cikna snap masa melawat rumah melayu melaka di perigi hang tuah. 
adik2 alaf baru leh jawab dengan tinggalkan komen yer dan tinggalkan skali link blog :)

barang 1

barang 2

barang 3

barang 4

sila namakan keempat2 barang ini.. insyaALLAH sapa yg jawab betul dan tangkas cikna akan promote blog  kamu nanti...

2 comments:

SyUhAdA said...

nak cuba..

1) batu mengisar

2) batu giling

3) pelita minyak tanah

4) Seterika

btol x?

Zalina Hassan Zamri said...

Kta tgk jawapan yg lain juga yer

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...