Friday, November 9, 2018

:: JOM DAFTAR DI SMU (A) AL-ITTIHADIAH TANJUNG PAGAR::

“Kecemerlangan dalam ilmu akademik juga harus seiring dengan penguasaan ilmu agama kerana ilmu agama merupakan jaminan terhadap perilaku dan tindakan apabila anak-anak apabila mereka dewasa kelak" ~ inilah yang seharusnya dipegang oleh ibu bapa dalam pendidikan anak-anak.

sebagai ibu bapa, sudah semestinya besar harapan untuk melihat anak-anak mereka berjaya. jika anak anda seoranng doktor, pastinya doktor yang penuh dengan ilmu agama di dada. yang bukan sekadar merawat secara fizikal tetapi boleh merawat dalaman iaitu engan berkongsi amalan-amalan yang boleh diamalkan oleh pesakit bagi menghadapi kesakitan samada secara fizikal atau metal. jika anak anda seorang juruterbang pastinya seorang juruterbang yang bukan sahaja mampu menerbangkan sebuah kapal terbang tapi setiap masa bibir di basahi dengan zikrullah dan amalan-amalan yang lain yang akan menyebabkan penumpang rasa selamat dan dilindungi bila terbang dengan kapten yang penuh ilmu agama di dada.

oleh itu, di sini saya kongsikan sebuah sekolah yang mengajar ilmu akademik dan ilmu agama serentak iaitu sebuah sekolah di bawah YAYASAN ISLAM KELANTAN. Salah sebuah sekolah YIK adalah SMU (A) AL-ITTIHADIAH TANJUNG PAGAR yang terletak di daerah Ketereh. Sekolah ini tidak mempunyai asrama tetapi berdekatan sekolah ada sebuah tahfiz yang mengambil pelajar dari pelbagai negeri dan bersekolah di  SMU (A) AL-ITTIHADIAH TANJUNG PAGAR.


pendaftaran dibuka sekarang sehingga 9 Disember 2018
untuk keterangan lanjut boleh hubungi 09-9770090

Sekian sahaja dr cikna untuk arini setelah lama xbersiaran.

No comments:

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...