Saturday, December 15, 2012

:: MANDI BUNGA ::


Assalamualaikum n selamat malam. semoga ari anda penuh dgn kegembiraan.
ermmm... since cuti sekolah xdala bz sgt but im forgot something, forgot dat im a blogger. kikiki.. cikna terfikir sesuatu setelah dicadangkan oleh seseorang iaitu MANDI BUNGA. kakak tu ckp tujuan kita mandi bunga bukan utk apa2 cuma nak naikkan seri wajah, hilangkan stress dan ini meruoakan salah satu usaha kita dalam mencari jodoh. boleh ke macam tu? cikna konfius sebenarnya sbb kakak tu cadangkan cikna jumpa seorg ustaz utk mandi bunga tp dia kata yg akan mandikan cikna nanti isteri ustaz tu. perlu ke cikna pergi berjumpa dgn ustaz tu untuk mandi bunga?? 

so disebabkan cikna xtau sgt perkara ni cikna ada wat research sket dr blog2 mereka yg lain. secara konklusinya mandi bunga ni tak salah jika tidak disertakan dgn unsur2 khurafat dan syirik. jika kita hanya sekadar mandi bunga dengan tujuan perubatan sahaja kerana bunga2 ini mempunyai khasiat tertentu yang terbit dari warna2 mereka (terapi getaran warna). 


 CARA MANDI BUNGA:

Antara jenis bunga yang biasa digunakan:-

Mawar merah - membuatkan seseorang menjadi lebih berani dan berkeyakinan tinggi.
Mawar putih - menyegarkan dan menyucikan badan supaya nampak lebih berseri.
Cempaka putih - melembut dan mewangikan badan.
Cempaka kuning - menyerikan wajah dan mewangikan badan.
Melur putih dan kuning - menyucikan dalaman.
Bunga kenanga - menaikkan seri dan senang didekati.
Limau purut - buang kotoran badan dan membuka pori supaya aura serta seri bunga dapat bergabung dengan aura badan dengan mudah.
Campurkan di dalam sebaldi air sejuk kemudian mandi.

Gabungan antara molekul bunga dengan aura tubuh dapat memberi rangsangan yang istimewa dalam mengembalikan kesegaran dan kecantikan seseorang.Kajian sains telah membuktikan bunga adalah agen pencerap tenaga matahari yang paling baik manakala mandi dengan air yang bercampur dengan bunga-bungaan memungkinkan kita mendapat kebaikkan-kebaikkan tenaga matahari yang telah dicerap dan diproses oleh bunga. Bunga akan mengeluarkan butiran debunga halus yang kelihatan seperti bergerak dan bernyawa apabila direndam dalam air sejuk. Gerakan ini adalah hasil tekanan atau hentakan butir debunga dengan zarah-zarah air. Gerakan ini akan mengaktifkan semula deria luaran tubuh lantas merangsang sistem hormon di dalam tubuh. Apabila sistem hormon terangsang maka organ-organ dalaman akan bekerja dengan baik. Kajian sains sekali lagi mengatakan bahawa gerakan rawak ini membuktikan perlanggaran antara oksigen dengan karbon dioksida berlaku secara rawak dan membuktikan mandian bunga yang menggunakan perantara air adalah agen penghantar tenaga yang cekap.

p/s: jom mandi bunga (:

No comments:

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...