Sunday, November 18, 2012

:: BOIKOT BARANGAN ISRAEL ::


Apa daya kita untuk kita lakukan sesuatu kepada saudara2 kita yang berada di PALESTIN? Kita xmampu nak pergi mengangkat senjata berperang bersama mereka. namun begitu ada sesuatu yang kita mampu melakukan dari jauh untuk membantu saudara kita di PALESTIN.

mari kita mulakn yg kcil...berdoa dan boikot produk yahudi...kalau tak mmpu buat smua,jgn tggal smua.Allah tak mlihat hasilnye tp Allah melihat usahanya..sebagaimana usaha burung kecil yg memadamkan api semasa nabi ibrahim dibakar.:) 
 
Sebuah kisah di zaman Nabi Ibrahim, semasa Nabi Ibrahim dibakar oleh kaumnya, seekor burung kecil terbang berulang alik mengisi air dalam paruhnya lalu menyiram ke atas api yang membakar. Itulah yang dilakukannya berulangkali. Tingkah lakunya diperhatikan oleh makhluk Allah yang lain lalu bertanya kepada burung kecil itu, ‘buat apa kau penat-penat mengambil air berulang alik, sedangkan api yang membakar Nabi Ibrahim takkan terpadam dengan air yang kau siramkan itu.’ Lalu dijawab oleh burung tersebut, ‘Memang ia tidak akan memadamkan api tersebut, tetapi aku lebih takut kepada Allah kerana Allah akan menyoal aku nanti, apakah yang aku lakukan untuk agama Allah, dan Allah tidak akan bertanya samada aku berjaya memadamkan api itu ataupun tidak‘. Dan janganlah kita menjadi seperti cicak (yang terbang), yang bertindak jahat dengan menghembus-hembus kepada api yang membakar Nabi Ibrahim dengan harapan api akan menjadi marak lagi untuk terus membakar Nabi Ibrahim (walaupun sebenarnya hembusannya itu tidak membawa kesan ke atas api berkenaan.) Anbiyaa [69] Kami berfirman: Hai api, jadilah engkau sejuk serta selamat sejahtera kepada Ibrahim!.

ayuh sama2 kita boikot barangan produk YAHUDI. bar code yang bermula dengan 729 adalah brg made in Israel

2 comments:

Blockgger said...

BOIKOT FILEM HOLLYWOOD PULAK!!! ---> http://www.sinema.my/yahudi-di-hollywood/

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

good entry.. sokonggg

::teruskan membaca n3 lain::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...